Over mij

Hoi, wat fijn dat je op mijn site terecht bent gekomen!

Mijn naam is Laura Hogenbirk, ik ben 32 jaar, getrouwd met Mark en mama van twee dochters, Resa (november 2017) en Luna (augustus 2020). Samen wonen wij in Nuland, een klein dorpje vlakbij ‘s-Hertogenbosch. Sinds begin 2022 ben ik gecertificeerd Droomritmecoach. Ik help je kindje (en jullie als ouders) aan een betere nachtrust, zónder dat je hierbij je kindje veel moet laten ‘uithuilen’. 

Hieronder lees je mijn verhaal en waarom ik baby- en kinderslaapcoach ben geworden. 

Heb je een vraag? Neem gerust contact met me op via onderstaande button, of de whatsappknop rechts-onderin. 

Neem contact op
Resa

Als moeder van een (voorheen) slecht slapende en onrustige baby, ben ik ervaringsdeskundige en weet ik hoe frustrerend en zwaar het kan zijn als je kindje niet goed slaapt. Resa had niet zo’n fijne start op deze wereld. Met 33 weken kwam ik in het ziekenhuis terecht met ernstige pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging). Na een aantal dagen in het ziekenhuis werd besloten om me te gaan inleiden en uiteindelijk werd Resa geboren met 34 weken. Een inimini meisje van slechts 1875 gram, lag daar naast mij in de couveuse. Totaal niet de start die je verwacht en waar je op hoopt als nieuwe mama. Gelukkig was Resa verder gezond en mochten we na 3 weken op de couveuse-afdeling lekker naar huis.

Eenmaal thuis liet Resa steeds meer onrust zien en ging het slapen steeds slechter. Ze wilde niet in haar eigen bedje slapen, sliep alleen maar bovenop ons (áls ze überhaupt al sliep). Als nieuwe, onzekere ouders dachten wij (en werd ons gezegd) dat dit normaal was, erbij hoorde en dat we ‘er gewoon even doorheen moesten’. Maar toch bleef er iets in mij zeggen, dat we meer konden doen dan alleen maar afwachten tot het beter ging. Ik ben toen onder andere het boek Baby in een Droomritme gaan lezen, en zo heb ik de Droomritmemethode leren kennen. Toen werd ook mijn vermoeden bevestigd, dat Resa verborgen reflux had. De adviezen, technieken en ritmes uit de boeken van Stephanie zijn we gaan toepassen bij Resa, en wat een verschil was dat. Ze sliep, was uitgerust en we hadden ineens een hele blije baby. En dat geluksgevoel, dat gun ik iedereen.
Sindsdien is Resa eigenlijk altijd een goede slaper geweest. Natuurlijk waren er fases waarin het even wat minder ging. Maar door de dingen die ik had geleerd uit de boeken, was dit altijd maar van korte duur. 

Luna

Luna’s geboorte was een totaal andere ervaring. Wederom werd ik ingeleid, omdat mijn bloeddruk erg bleef schommelen, maar dit keer pas met 39 weken. En binnen 5 uur na de geboorte van Luna, stonden we alweer thuis! En ondanks dat het ook nu anders was, door alle corona-maatregelen, zweefden we echt op die roze wolk, die ik bij Resa zo had gemist. Luna is altijd een relaxte baby geweest, afgezien van wat krampen in het begin. Geen verborgen reflux, weinig huilen. Daardoor konden we ook al vroeg beginnen met het werken aan die goede slaapbasis. En natuurlijk, ook bij Luna zijn er wel eens momenten of korte fases waarbij het even wat minder gaat, maar deze zijn altijd te verklaren en goed op te lossen. 

En nu is het mijn missie om andere ouders hierbij te helpen! 

Natuurlijk horen fases van minder goed slapen bij kleine kinderen erbij, zoals ik eerder al benoemde. Maar ik ben van mening dat veel ouders veel te lang wachten met hulp zoeken, wanneer hun kindje langere tijd moeizaam slaapt. Slaap is geen luxe. Slaap is een levensbehoefte, voor zowel je kindje als voor jou als ouder! En hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om de slaapproblemen aan te pakken. 

Ben jij klaar met de gebroken nachten? De bedtijdbattles? Het slaaptekort van zowel je kind als van jezelf? Wacht niet langer en zoek hulp! Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we waar jullie tegenaan lopen, en welk consult hier het meest passend bij is.

Op naar meer slaap voor het hele gezin! 

Plan een kennismakingsgesprek